2015

Scroll Down

BLAGOEVGRAD

BLUES&JAZZ FEST 2015

 

 

 

2015-та – годината на първото издание на единствения по рода си Блус и Джаз фестивал. Благоевград събра на една сцена блус и джаз величия, за да даде заявка за утвърждаването на един нов и уникален за България формат.

На 28 и 29 март на двете сцени на фестивала –  МОЛ Ларго и залата на Драматичния тетър „Никола Вапцаров“, пяха едни от най-обичаните блус и джаз изпълнители. 

Фестивала откриха финландецът Ееро Турка и Драган Милев- Дари, най-свежата българска блус формация „Delta Roosters” и Васко Кръпката, заедно с

„Подуене блус бенд“.

А неотразимата Стефка Оникян и нейните студенти  стартираха втората фестивална вечер, посветена на възникналия в първата половина на 20 век, в южните части на САЩ, джаз, който съчетава африкански и европейски музикални традиции. Васил Петров, Лъчезар Кацарски и Биг Бенд-Благоевград  изправиха залата на крака с репертоара на  великия Франк Синатра, тъй като 2015г. бе посветена на 100-годишнината от рождението на изпълнителя.

 

Васко Кръпката: „Изключително съм щастлив, че вече и в България има „Блус и Джаз” фестивал. Обиколихме цяла Европа и свирихме на няколко такива фестивала и можете да си представите колко щастлив бях, когато ми се обадиха от Благоевград, че някой обръща внимание на нашето скромно блус-общество”

 

Борис Янев: „Блусът е сериозна музика и трябва да го има, а малко от вас знаят, че Биг Бенд-а, за да го има, задължително минава през блуса.”

27.03.15

28.03.15

ГАЛЕРИЯ

2015

ВИДЕО 

2015

СТАТИИ 

2015

© 2019 by Moxie.